Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


La Taula Estratègica de l'aeroport de la Seu reclama a l'Estat accelerar els tràmits per permetre operacions amb GPSEn la darrera reunió de 2018 també s'ha acordat exigir l'autorització per rebre vols de fora de l'espai Shengen


La Taula Estratègica de l'Aeroport d’Andorra – la Seu ha acordat per unanimitat aquest dimecres exigir a l'Estat que acceleri "amb la màxima urgència" els tràmits per fer possible que la instal·lació disposi d'un sistema d'aproximació instrumental amb GPS, el qual podria entrar en funcionament a finals de maig de 2019. Així ho ha demanat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, en la darrera reunió de l'any 2018 d'aquesta Taula, on s'ha posat de manifest la necessitat d'implantar-lo per facilitar que els avions puguin dur a terme les maniobres d'aterratge i enlairament en condicions de poca visibilitat. En el marc de la trobada, també s'ha exigit al govern central que autoritzi l'arribada d'aeronaus de fora de l'espai Schengen.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat ha donat a conèixer als integrants de la Taula Estratègica de l’Aeroport d’Andorra – la Seu els bons resultats de la instal·lació, que ha tancat el mes de novembre amb un 30 per cent més d'operacions respecte al mateix període de l'any passat, ja que s'ha passat de les 3.380 de 2017 a les 4.411. “Aquestes xifres mostren el bon funcionament d'aquest aeroport que ajuda a impulsar la competitivitat del territori”, ha destacat Gavín.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats