Lleida
23/38° C (sol)
97% 26 km/hLes Borges repara el dipòsit d’aigua potable per a evitar filtracions i millorar-ne la qualitatL’actuació ha tingut un cost de 34.602,13 euros


L’Ajuntament de les Borges Blanques ha finalitzat aquest mes de juny la reparació d’urgència del dipòsit d’acumulació d’aigua potable del municipi, que s’ha dut a terme des de mitjans de maig, arran del trencament parcial del mur i de les filtracions d’aigües, en la part posterior del mateix.

L’actuació ha tingut un cost de 34.602,13 euros (IVA inclòs) i s’ha dut a terme per a evitar malbaratar aigua, fer compatible els usos de reg de les finques agràries i d’aigua de boca per a la població, i restituir la impermeabilització de les parets laterals. La urgència va vingut motivada en detectar que, a causa de les pluges torrencials produïdes en el transcurs de les darreres llevantades, entre la tardor del 2019 i la primavera de 2020, s’estaven produint filtracions d’aigua en la part de darrera del mur, que havien acabat trencant-ne l’estanqueïtat necessària per a evitar fugues d’aigua i que n’havien reduït les possibilitats d’ús.

 

Neteja a fons del dipòsit per a millorar la qualitat de l’aigua

A més a més, aprofitant que per a dur a terme la reparació per part d’una empresa catalana especialitzada s’havia de buidar el dipòsit, s’han netejat tots els fangs i residus que, aquests darrers temps, s’havien dipositant al fons del mateix. Ara una vegada reparats i impermeabilitzats novament uns 184,95 m2 de superfície, s’ha tornat a omplir el dipòsit d’aigua potable i ja torna a donar tot el servei possible, encara amb aigua de major qualitat que abans.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats