Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hLes obres del nou CAP de la Seu d’Urgell es tornaran a adjudicar aquest setembreL’alcalde Jordi Fàbrega confia que la construcció es podrà començar en un termini de dos mesos


Les obres que han de permetre construir el nou Centre d’Atenció Primària de la Seu d’Urgell es licitaran aquest mes de setembre. 

Així ho va confirmar ahir l’alcalde Jordi Fàbrega, que va explicar que ara estan pendents d’una reunió, que també s’ha de celebrar al setembre, amb Catsalut per saber quina ha estat l’empresa guanyadora del concurs, que es va obrir el 19 de juny. “Sabem que ja està tancat però encara no en sabem el nom. Ens han dit que al setembre es licitaran”. A partir d’aquí, les obres podrien començar en un termini d’entre un mes i mig i dos mesos, segons explica i confia Fàbrega. 

Unes obres anhelades pel poble i amb un recorregut que s’ha trobat amb obstacles que han impedit que avancés al ritme previst inicialment. L’origen de les tasques es remunta a l’any 2018 amb l’enderroc dels antics garatges Alsina Graells, la zona on és construirà, i que fins llavors hi havia allotjat el magatzem de les brigades municipals de l’Ajuntament. 

marxa enrere

En un primer moment, les obres es van adjudicar a l’empresa Construccions Cots i Claret SL per un import de 2.757.701 euros (sense IVA). Més endavant, però, aquesta empresa va renunciar a dur a terme els treballs de construcció del nou CAP i l’adjudicació va quedar deserta, amb la qual cosa es va paral·litzar el projecte. 

Amb això, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va haver de demanar al Departament de Salut un nou calendari de licitacions, que el Govern de la Generalitat va obrir el 19 de juny. Aquest cop, però, l’import s’ha incrementat un 15% i ascendeix gairebé als 4 milions d’euros. 

triplica la superfície

Cal recordar que l’equipament  que conformarà el nou CAP estarà situat al carrer de l’Orri i comptarà amb una superfície total de 2.017,74 metres quadrats, el que suposa gairebé triplicar la superfície que ocupa l’actual Centre d’Atenció Primària. L’edifici comptarà amb dues plantes, una primera per la medicina general i la segona per la consulta d’odontologia i un soterrani, que es destinarà a magatzem i instal·lacions. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats