Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Les pluges causen importants destrosses als camins de la Baronia de Rialb i el consistori demana ser zona catastròficaEls tècnics avaluen els danys aquest diumenge però l'alcalde calcula que seran, com a mínim, d'uns 50.000 euros


L’Ajuntament de la Baronia de Rialb, a la Noguera, demanarà la declaració de zona catastròfica pels danys que han provocat les intenses pluges dels últims dies en camins municipals i que almenys sumen uns 50.000 euros, segons l'alcalde, Antoni Reig. Hi ha hagut esllavissades i despreniments de grans roques que han tallat pistes forestals i han dificultat l'accés a masies i cases de turisme rural.

Durant l'última setmana s'han acumulat a la Baronia entre 130 i 150 litres per metre quadrat. El desbordament del riu Rialb ha arrossegat un tram del camí perimetral del pantà a la zona de la piscifactoria i els despreniments de roques han causat danys generals als 200 quilòmetres de pistes del municipi. Setze turistes de dues cases rurals han quedat mig atrapats perquè els accessos principals estan molt malmesos.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats