Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/hL’església d’Algerri rep dues ajudes per reparar l’edificiTancada des del 2018 per problemes estructurals


L’església de Nostra Senyora de la Purificació d’Algerri (Noguera) rebrà dues subvencions públiques per rehabilitar l’edifici i solucionar els problemes estructurals i de fonamentació que pateix el temple. En concret, un ajut directe de 100.000 euros de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida, i un altre provinent del programa PO FEDER, actualment assumit per la Generalitat com a ajut de concurrència competitiva, per valor de 195.939,84 euros. 

D’altra banda, el Bisbat de Lleida confia recollir entre els fidels els prop de 500.000 euros que encara faran falta per poder tirar endavant les obres, tot i també ha sol·licitat un altre ajut a la Generalitat per béns immobles d’interès cultural.

L’església pateix importants patologies estructurals però, sens dubte, la més significativa i que va motivar el tancament del temple el maig del 2018, va ser la problemàtica associada a la fonamentació, tal i com va explicar l’equip d’arquitectes de Masala, que ha redactat el projecte executiu de les obres de rehabilitació del temple. La voluntat del Bisbat de Lleida és dur a terme les intervencions marcades per fases per poder reobrir el temple al culte amb total seguretat al més aviat possible.Des del Bisbat agraeixen la col·laboració de l’Ajuntament d’Algerri i el suport econòmic al qual s’han compromès l’IEI-Diputació de Lleida i la Generalitat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats