Lleida
11 / 27° C (sol)
97% 26 km/h


Lleida es comença a preparar pel desplegament del cotxe elèctric amb ajut d’energia solarUn concessionari de Lleida reuneix empresaris i Administració per animar al nou canvi


Una empresa d’eficiència energètica de Lleida anima a instal·lar punts de recàrrega per vehicles elèctrics que s’alimentin d’energia solar fotovoltaica en pàrquins privats, en comunitats de propietaris i en empreses.

Lleida es prepara pel desplegament dels cotxes elèctrics a la demarcació. El concessionari Garatge Dalmau de Lleida va acollir ahir al matí un meeting-trobada amb empresaris lleidatans i representants de l’Administració per informar de la nova mobilitat elèctrica a Ponent i de la introducció de la producció d’energia neta i renovable amb energia solar fotovoltaica precisament per abastir aquestes noves flotes de cotxes a més d’altres funcionaments.

La jornada estava organitzada per Volkswagen for Business, Garaje Dalmau i l’empresa d’efi-ciència energètica Jorfe. Durant la trobada es van presentar els dos vehicles 100% elèctrics que té aquesta marca al mercat en aquests moments i l’empresa Jorfe va animar els empresaris lleidatans, a l’Administració i als ciutadans en general a implantar punts de recàrrega per aquests vehicles i que aquests s’abasteixen de plaques fotovoltaiques amb ús de l’energia solar.

“Hem de tenir una cadena de valors ja que si apostem pels vehicles elèctrics no contaminants també hem de produir energia neta per abastir-los”, afirmava ahir Rosa Dalmases, enginyer de l’empresa Jorfe.

Nous models de cotxe elèctric pel 2020

El fabricant de cotxes Volkswagen preveu treure al mercat durant el primer quatrimestre de l’any 2020 dos nous models de cotxes 100% elèctrics, “que tindran un preu assequible, similar al d’un cotxe de dièsel i amb autonomia de més de 500 quilòmetres”, segons va avançar ahir a la ciutat de Lleida la product manager del grup a Espanya Marina Pascual.

Pascual es va desplaçar fins a la capital del Segrià amb motiu de l’organització de la jornada amb empresaris de la demarcació per tractar sobre energia fotovoltaica i la mobilitat elèctrica.

Pascual va indicar que els nous cotxes 100% elèctrics de Volkswagen seran visualment diferents als que hi ha fins ara. “Tindran un tamany exterior similar al d’un Golf i per dins tindran la habitabilitat d’un Passat”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats