Lleida
-2/9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Lleida reuneix la major diversitat de propostes educatives de FPLa consellera Ruiz destaca l'oferta de les 23 famílies professionals durant la Nit de l'FP


La Llotja va acollir ahir la primera Nit de la Formació Professional a Lleida que va presidir la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz i que va comptar amb la presència de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. En la trobada, la titular d'Ensenyament ha afirmat que Lleida és "el servei territorial amb major diversitat d'ofertes de Formació Professional (FP), tant les 23 famílies professionals que ofereix, com els 43 cicles de grau mitjà o els 41 cicles de grau superior ".

Per la seva banda, Ros va destacar que iniciatives com el Parc Científic i Tecnològic també contribueixen a promoure aquests estudis i ha subratllat que el 30% dels treballadors d'aquestes firmes tecnològiques són titulats de FP i que 60 alumnes cursen FP dual en diferents serveis municipals, sobre tot en escoles bressol i en les àrees d'economia.

Durant la trobada, les iniciatives i tasques dels centres, alumnes i empreses a Lleida van ser reconegudes a través de 16 galardones. L' Institut Caparrella va rebre el premi a la formació dual ia la participació en concursos o competicions, l'empresa ICG i l'Escola de Treball, el premi a la transferència tecnològica i BonÀrea Agrupat i Ilerna van rebre el reconeixement a la formació ocupacional. El guardó a la projecció europea el van rebre l'Escola d'Hoteleria de Lleida i Natural Optics i l'Escola del Treball també va rebre el premi de qualitat i excel·lència. L'Associació Alba va rebre el premi a la millor iniciativa per la promoció de la formació professional.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats