Lleida
17/29° C (sol)
97% 26 km/hL’ombra d’una moció de censura sobrevola de nou el ple de PontsSi hi ha pacte entre els Independents i ERC serà la segona en tres mandats


La política municipal no acostuma a ser fàcil i prova d’això n’és el cas de Ponts, on ERC i els Independents podrien fer una moció de censura contra l’actual alcalde, Josep Tàpies, de Junts. La peculiaritat: si es consumeix, serà la segona moció que viu el consistori en només tres mandats. 

L’origen d’aquesta situació rau en el cessament del govern dels dos regidors del grup d’Independents. L’alcalde argumenta que és una decisió presa per “discrepàncies polítiques i deslleialtat cap a nosaltres”. Un cop cessats han començat els contactes d’aquest grup amb els republicans, amb qui asseguren que “per nosaltres, l’acord no quedarà”. De fet, el regidor Emili Palà explica que “dimecres vam presentar una instància al registre per celebrar un ple extraordinari per qüestions urbanístiques i la vam presentat conjuntament amb ERC”. En aquest sentit, assegura que és “una escenificació d’un possible acord”. Palà explica que “hi havia discrepàncies i dificultats d’entesa”, acusa l’alcalde de tenir “actituds autoritàries” i afirma que “la moció de censura se l’ha fet ell mateix expulsant-nos del govern”. 

Amb aquest trencament, de moment, ERC ni confirma ni desmenteix cap pacte. “Estem oberts a totes les possibilitats, des de fer la moció de censura a pactar amb Junts”. Això sí, remarca que hi ha més proximitat “programàtica” amb els independents. 

A partir d’ara, doncs, les reunions entre les formacions continuaran i, si finalment, es confirma la moció serà la segona que viu el consistori en tres mandats, un fet que l’actual alcalde considera “demolidor” pel municipi. “La gent ens diu que no fem res, però com volen que fem coses si canviem cada dos per tres d’alcaldes?”, lamenta. 

el 2012, contra ciu

L’any 2012, Ponts Progrés (PSC) va proposar el seu candidat Francesc García com a alcaldable en la moció de censura contra la llavors alcaldessa Maria Antònia Pubill (CIU), que va ser votada per tota l’oposició: Progrés, ERC i Independents. La clau d’aquella moció van ser els vots dels republicans, que hi van donar suport contradient les directrius del partit al·legant que “els temes locals els hem de resoldre nosaltres”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats