Lleida
9/15° C (pluja)
97% 26 km/hManifestació d’un miler de ramaders a Aínsa contra la presència de l’ós al PirineuReclamen que l’administració es faci càrrec dels costos econòmics dels danys de forma “àgil”


Un miler de ramaders d’Aragó, Catalunya, Navarra i França es van manifestar ahir a Aínsa (Osca) juntament amb els habitants de les zones rurals per rebutjar la reintroducció de l’ós i del llop al Pirineu.

Ho rebutgen per la seva “incompatibilitat” amb l’activitat tradicional de la ramaderia extensiva. A les onze del matí arrencava una manifestació que va durar unes tres hores, durant les quals van recórrer els carrers de la població amb una pancarta amb lema, en francès i en espanyol “Per la defensa dels nostres pobles i la ramaderia extensiva”. 

A l’acte, els portaveus de les associacions convocants van llegir un manifest per denunciar la falta d’un suport “real” de les administracions a la ramaderia extensiva i la existència “d’atacs constants” al sector per la presència de l’ós i del llop en boscos i zones de pasturar. Segons van explicar els portaveus, “existeix una total falta de sensibilitat des de les polítiques europees, nacionals i autonòmiques que, lluny de sumar suports, incorporen una dificultat darrera l’altra”. El manifest de la plataforma, que ha programat noves manifestacions a Navarra, França i Catalunya, reivindica treure l’ós i el llop de les zones de ramaderia extensiva, estableix un protocol d’actuacions amb les administracions i reclama que l’administració es faci càrrec dels costos econòmics dels danys de forma “àgil i simplificada”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats