Lleida
21/40° C (sol)
97% 26 km/hMontgai vol fomentar la lectura a través d’una “bibliocabina”Els usuaris poden agafar gratuïtament qualsevol llibre de la cabina i endur-se’l a casa, sempre que en deixin un de seu a canvi


Lo Carreró de Montgai i l’Ajuntament d’aquest municipi de la Noguera han col·laborat per posar en funcionament una “bibliocabina”, la qual es va inaugurar ahir al migdia a la plaça Prat de la Riba. 

Es tracta d’una antiga cabina telefònica on s’hi han instal·lat una sèrie de prestatges i s’hi ha dipositat una quarantena de llibres. Els usuaris poden entrar i agafar gratuïtament qualsevol llibre de la cabina i endur-se’l a casa, sempre que en deixin un de seu a canvi. 

Segons la gestora cultual de Lo Carreró, Silvia Colomé, la iniciativa pretén “fomentar la lectura entre la població de Montgai, sobretot entre els més joves”. De fet, segons explica Colomé, la bibliocabina té un apartat de lectura infantil i de cara el curs vinent s’estan plantejant que siguin els nens de l’escola del municipi qui tinguin cura de l’espai.

De moment, el fons bibliogràfic compta amb una quarantena de llibres aportats gairebé tots per Lo Carreró, tot i que es preveu que vagi augmentant gràcies a les donacions dels usuaris. 

Els organitzadors esperen que aquesta instal·lació “serveixi per compensar que el poble ja fa uns anys que no té biblioteca”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats