Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/hNeilson confirma que deixa de portar vols d'esquiadors a l'aeroport de Lleida-AlguaireNorwegian començarà a fer manteniment dels seus avions a l'aeroport de Lleida-Alguaire aquest octubre


El turoperador britànic Neilson ha confirmat que aquest hivern deixarà de portar vols d'esquiadors a l'aeroport de Lleida-Alguaire arran de la fallida de Thomas Cook que és amb qui contractava la majoria d'avions. Durant la Taula Estratègica de l'aeroport celebrada dimecres ja es va donar pràcticament per fet que els britànics deixarien d'operar a Lleida-Alguaire i que traslladarien els vols per portar esquiadors a Andorra a Tolosa de Llenguadoc mitjançant avions regulars que ja hi ha en aquell aeroport. El portaveu del turoperador, Ian Archer, ha dit a l'ACN que deixen la "porta oberta" a la possibilitat de tornar a Lleida-Alguaire en un futur, quan s'hagi "estabilitzat la situació" i ha afirmat que les relacions amb Aeroports de Catalunya han estat "molt bones".

Els vols d'esquiadors britànics de Neilson que havien d'arribar aquest hivern a l'aeroport de Lleida-Alguaire aterraran al de Tolosa de Llenguadoc, tal com ja s'havia insinuat a la Taula Estratègica de dimecres. De fet, quan va haver-hi la fallida de Thomas Cook, el portaveu de Neilson a Andorra, Ian Archer, ja va avançar que tot i que intentarien reemplaçar els avions que contractaven per altres i poder continuar operant a Alguaire, les opcions eren limitades. Segons Archer, Neilson necessita un aeroport amb "tràfic existent" i aquest és el cas del de Tolosa tot i que tampoc descarten operar el proper hivern amb el del Prat – Barcelona, en funció del nombre final de la capacitat dels vols que els puguin anar bé.

Neilson va portar la temporada passada 14.071 esquiadors britànics a través de l'aeroport de Lleida-Alguaire. D'aquests, la majoria anaven a esquiar a pistes d'Andorra, mentre que entre 300 i 400 ho van fer a Baqueira Beret, a la Val d'Aran.

A principis d'agost, el Govern va anunciar la renovació de l'acord amb Neilson amb el qual el turoperador seguiria portant esquiadors britànics al Pirineu a través de Lleida-Alguaire aquesta temporada d'hivern. La previsió de Neilson s'havia fixat en la venda de 10.000 paquets turístics per anar, sobretot a Andorra però també a Baqueira, una destinació que veien en potencial creixement. Thomas Cook aportava un 70% dels avions amb què Neilson transportava els seus clients.

El secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín, ja va dir dimecres que la marxa de Neilson de Lleida-Alguaire genera un impacte negatiu al turisme andorrà però baix a les comarques de Lleida i "insignificant" a l'aeroport lleidatà.

L'aeroport es quedarà doncs aquest hivern amb l'activitat del turoperador suec Quality Travel, que transporta uns 4.000 passatgers per anar a esquiar al Pirineu, un miler dels quals a la Val d'Aran.

Norwegian començarà a fer manteniment dels seus avions a l'aeroport de Lleida-Alguaire aquest octubre

L'aerolínia noruega Norwegian començarà a fer manteniment dels seus avions a l'aeroport de Lleida-Alguaire a partir d'aquest mateix mes d'octubre. Així ho ha confirmat a l'ACN el cap de Comunicació i Relacions Institucionals de la companyia a Espanya i Itàlia, Alfons Claver, que ha assegurat que les condicions de la plataforma lleidatana són molt "avantatjoses" per una firma de baix cost com la seva i per això té "tot el sentit del món fer servir les instal·lacions d'Alguaire per aquesta mena d'activitats". De moment, Norwegian situa aquesta "petita unitat de manteniment i aparcament d'avions" durant la temporada d'hivern i en funció de les seves necessitats i resultats estudiaran una possible pròrroga del servei en un futur.

Alfons Claver ha explicat que amb l'establiment d'aquesta unitat, Norwegian fa una aposta per l'aeroport de Lleida-Alguaire. L'activitat de la companyia suposarà que en moments determinats hi hagi dues aeronaus estacionades i en manteniment a la plataforma lleidatana. Així mateix, Norwegian desplaçarà a Lleida dos enginyers que té a la base de Barcelona per poder dur a terme el servei de manteniment.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats