Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/hNeix la plataforma de municipis afectats per l’R12 per ‘plantar cara’ als seus “greuges flagrants”L’ha impulsat ERC a Bellpuig i ja s’hi han adherit Anglesola, Tàrrega, Sant Guim, Manresa i Rajadell


Davant les contínues crítiques cap al servei de Rodalies a la línia de Manresa, ha nascut la plataforma de municipis afectats per la línia R12 per lluitar contra els “greuges flagrants” -només passen sis trens per sentit- que ofereix la línia de tren que uneix la capital del Segrià amb Manresa.

Aquesta plataforma arranca amb una moció d’ERC-Acord Municipal al municipi de Bellpuig, que és aprovada per unanimitat en el ple de cartipàs d’aquest mandat. A partir d’aquí, a primer d’agost, els impulsors de la moció van fer arribar aquesta proposta a tots els municipis afectats per aquesta línia i de moment, ja compta amb el suport de Tàrrega, Anglesola, Manresa, Rajadell i Sant Guim de Freixenet, segons confirma l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte. En aquest sentit, confia que “la Paeria de Lleida també s’hi sumi”. A l’espera de rebre la confirmació o no de la resta de pobles, Estiarte explica que “la intenció és elaborar un manifest unitari per fer una acció reivindicativa”.

empoderar la ciutadania

Aquesta voluntat reivindicativa passa, sobretot, per “empoderar la ciutadania i que es faci seva la lluita. Que siguin conscients dels problemes que hi ha en aquesta línia i que hi vulguin posar solucions”. Un cop fet el manifest unitari, el que es farà serà presentar-lo però no a Bellpuig, buscaran un poble que “no sigui una ciutat gran” per poder donar visibilitat als municipis més petits. 

no busquen competència

Des del consistori de Bellpuig el que remarquen és que “no volem ser la competència, sinó unir-nos per reclamar solucions”. Fer competència, asseguren, cap a la Diputació, perquè la institució provincial ja treballa amb agents econòmics, ens locals i la Generalitat per avaluar l’estat de la línia, amb un informe tècnic. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats