Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Ponent arriba als 36ºC a l’espera de l’onada de calor que durarà tota la setmana arreu del territoriRecomanen estar en llocs frescos i hidratar-se


Tot i que ahir la temperatura va baixar lleugerament a punt de l’interior, segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a Ponent es va superar localment els 35ºC. És el cas de Torres de Segre, que va registrar la temperatura més alta de Catalunya amb 35,9ºC, seguit de Baldomar amb 35,7ºC i Vilanova de Segrià i Lleida amb 35ºC, mentre el Pont de Suert va registrar una de les mínimes amb 10,9ºC.

No obstant això, aquest panorama canvia a partir d’avui perquè comença un episodi de calor que es perllongarà com a mínim fins diumenge. Avui ja es podran donar temperatures màximes molt elevades a punt de l’interior, però a partir de dijous s’accentuarà aquest episodi d’onada de calor a més punts del país. Fins i tot se superaran els 40ºC als punts més càlids.

Per aquest motiu, el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social va activar el passat 1 de juny el Pla Nacional d’Accions preventives contra els Efectes de l’Excés de Temperatures i recomana beure aigua o líquids amb freqüència, encara que no es tingui sed, i estar el major temps possible en llocs frescos, a l’ombra o climatitzats. A més a més, demana reduir l’activitat física, evitar practicar esports a l’aire lliure durant les hores més caloroses del dia, de les 12.00 h a les 17.00 h, i fer menjades lleugeres.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats