Lleida
-1 / 8° C (sol)
97% 26 km/h


Protecció Civil de Catalunya desactiva l'alerta per la primera onada de calor de l'estiu sense incidències rellevantsSegons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui i demà no es preveu la superació del llindar de temperatures màximes


La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT un cop finalitzat el primer episodi d’onada de calor de l’estiu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que avui i demà no es preveu la superació del llindar de temperatures màximes. No obstant, es farà seguiment a l’evolució de les previsions dels propers dies davant la possibilitat d’una nova pujada de temperatures el cap de setmana.

En aquest episodi, el 061 CatSalut Respon ha rebut 58 trucades per patologies relacionades amb l’onada de calor.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que en aquest episodi s’han assolit les següents temperatures màximes, corresponent a la superació dels valors corresponents a l’avís de calor:

 

Diumenge 08/07:

Ulldecona 34.1ºC

Els alfacs 31.5ºC

l'Aldea 33.7ºC

Sant Jaume d'Enveja (Illa de Buda) 31.9ºC

Viladecans 33.8ºC

Malgrat de Mar 32.5 ºC

Roses 35.6 ºC (aquesta tenia un percentil de 34.4ºC)

Espolla 35.7ºC

 

Dilluns 09/07:

Roses 34.5ºC

Castelló d'Empúries 33.5ºC

Pantà de Siurana 37ºC

Riudoms 34.7ºC

Els Alfacs 31.5ºC

 

Dimarts 10/07:

Pantà de Siurana 35,9ºC

 

Per la seva banda, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha desactivat la fase 2 del Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS), donat que el Servei Meteorològic de Catalunya ha comunicat que es dona per finalitzat l’episodi de calor. En aquest sentit, el POCS torna a la fase 1, que és la de la seva activació estacional, del 15 de juny al 31 d’agost.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats