Lleida
4/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/hRècord d’assistents a la Fira de l’oli nou de CastelldansUnes 1.200 persones han gaudit de les parades variades localitzades al carrer Sant Isidre, així com de les instal·lacions de la cooperativa i de l’esmorzar popular.


La primera fira després de la unificació de les dos cooperatives de la localitat ha estat tot un èxit de públic. Unes 1.200 persones han gaudit de les parades variades localitzades al carrer Sant Isidre, així com de les instal·lacions de la cooperativa i de l’esmorzar popular. Amb cada esmorzar la Cooperativa del Camp de Castelldans regalava un quart de litre d’oli d’oliva verge extra.

La Fira ha rebut la visita del vicepresident de la Diputació de Lleida Jordi Latorre i del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; la Sra. Anna Feliu, directora dels Serveis Territorials del Departament de la Presidència a Lleida, i la Sra. Violant Cervera, exdiputada al Parlament de Catalunya, entre altres autoritats.

Durant el matí, s’han fet demostracions del funcionament del molí d’oli de la cooperativa i a les 12 del migdia la xef sommelier i gastrònoma d’oli Montse Freixa ha realitzat una xerrada sobre les propietats de l’OliFerm: l’oli de la Cooperativa de Castelldans, i la millor manera d’aprofitar-lo en la nostra gastronomia, acompanyat d’una cata amb les diferents varietats d’olis de la cooperativa. 

L’alcalde Conrad Llovera ha manifestat la seva satisfacció per una fira en la que l’objectiu no són només les vendes sinó també donar a conèixer el producte de la localitat i en la que és important la participació de les associacions del poble amb diferents parades artesanals. Fonts de la Cooperativa han confirmat que enguany s’han venut gairebé 9.500 litres d’oli, un 30% més que l’any passat, i s’espera que els contactes fets durant la fira facin també augmentar les vendes durant la resta de la campanya.

La Fira està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Castelldans i la Cooperativa del Camp de Castelldans, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats