Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hReñé registra la seva renúncia com a president de la Diputació de LleidaHo ha fet aquest migdia i a la tarda compareixerà davant els mitjans per donar els detalls de la seva dimissió


El fins ara president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha registrat la seva renúncia al càrrec aquest dijous al migdia, segons fonts de la corporació. Ho ha fet després que ahir dimecres a la mitjanit comuniqués als diputats del PDeCAT i a alcaldes del partit la seva intenció de dimitir, nou dies després de ser detingut pels Mossos d'Esquadra en el marc d'una investigació per suposat finançament irregular de CDC. Està previst que aquest mateix dijous a les sis de la tarda Reñé comparegui davant els mitjans de comunicació per donar més detalls de la seva renúncia. Ja el dia de la detenció, Reñé va negar haver rebut mai cap comissió ni haver actuat en benefici de ningú. El ja expresident de la corporació considera que ha pres una ''decisió dura però meditada després de les tensions externes i internes''.

Així mateix, afegeix que la situació de la darrera setmana ha estat "injustament molt dura" i que les "calúmnies" que se li imputen són "falses i formen part d'una trama". Reñé acaba l'escrit demanant "temps i confiança".

L'operació policial i judicial que va comportar la detenció de Reñé es va saldar finalment amb 24 persones detingudes. Així mateix, es van practicar un total de 6 escorcolls entre els quals hi ha el Palau de la Diputació, la seu de l'Organisme Autònom de Recaptació de Tributs, la delegació de Carreteres a Lleida, l'empresa M.J. Gruas, i l'enginyeria Inalba de Mollerussa. La causa està oberta des de 2016 per corrupció i enriquiment personal en relació al contracte d'una empresa per part de la corporació municipalista i la porta el jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats