Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Restauren les pintures barroques que van aparèixer per sorpresa a l'església de Butsènit d'UrgellEls treballs han permès descobrir diverses figures com la de Sant Nicolau i està previst que finalitzin a finals de novembre


Els treballs de restauració de les pintures del barroc tardà que van aparèixer per sorpresa a l'església de Butsènit d'Urgell, a Montgai (Noguera), van començar a mitjans d'octubre i està previst que finalitzin a finals de novembre. Amb la feina que porten feta fins ara, els restauradors ja s'han pogut descobrir diverses figures que conformen aquest retaule complet situat a la capella sud del temple.

Així, s'hi pot veure un arcàngel Sant Miquel, que ja quan es van descobrir les pintures es podia intuir. La sorpresa més gran però, ha estat la de veure que hi ha dibuixat un Sant Nicolau. El mossèn Ramon Soler ha destacat que al poble hi ha una ''gran devoció'' a aquest sant, ja que n'és el patró. L'alcalde Jaume Gilabert ha posat en valor unes pintures que ''no són habituals a la plana de Lleida''.

El mossèn Ramon Soler explica que gràcies al fet que a les pintures hi ha la data de de l'any que es van fer, el 1761, ara ja poden saber quant temps fa que a Butsènit hi ha devoció per Sant Nicolau. Els treballs han permès recuperar l'arcàngel Sant Miquel que presideix el retaule al seu capdamunt i també dos figures més a banda de Sant Nicolau. L'una és Sant Antoni de Pàdua, a l'esquerra, que sosté l'infant Jesús, i l'altra és un escolanet, a la dreta.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats