Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Salvem Salau alerta que les prospeccions del projecte miner del Pallars Sobirà podrien contaminar les aigüesLa plataforma, formada per entitats i partits polítics, presenta al·legacions abans que s'accepti l'anomenat "tràmit simplificat" que suposaria l'autorització a l'empresa per iniciar les prospeccions


La plataforma Salvem Salau ha alertat aquest dijous a Lleida que el projecte miner del Pallars Sobirà té riscos mediambientals com la contaminació de les aigües subterrànies per les falles que hi ha en les roques de la zona. Ho ha dit el geòleg Josep Maria Mata, membre de la plataforma, que ha afegit que hi ha "greus errors" en l'estudi del projecte. Per la seva banda, la presidenta de la EMD d'Alòs i Isil, Sofia Isús, ha afirmat que respecte al tràmit en què es troba ara l'estudi , "no volen un estudi ni simplificat ni ordinari" i es pregunta que "si no es pot fer l'explotació, perquè volem fer la investigació". Isús ha dit que així també "informen a la gent del territori" mentre esperen la decisió de la Generalitat .

La plataforma Salvem Salau ha comparegut davant la premsa a Lleida, a la seu del Col·legi de Periodistes, i han alertat dels riscos que pot suposar el projecte miner del Pallars Sobirà. D'entrada, el geòleg Josep Maria Mata, president de SIGMADOT, un entitat internacional amb seu a Catalunya que es dedica a la geologia i la minera, ha explicat que són partidaris de la "mineria ambiental" i que per això també presenten al·legacions al projecte. Mata explica que l'estudi ambiental presenta "greus errors" com per exemple "no tenir en compte la fracturació de les roques".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats