Lleida
13 / 20° C (pluja)
97% 26 km/h


Tàrrega engega un projecte que promou el creixement econòmic del territori amb els usos del canal Segarra-GarriguesEl PECT Motors per al Segarra-Garrigues, liderat pel consistori, aposta per la innovació en el regadiu i la cooperació entre conreus i agroindústries


Tàrrega ha presentat aquest dimarts el seu pla estratègic per impulsar el creixement econòmic del territori a partir dels usos generats per la posada en servei del canal Segarra-Garrigues. Es tracta del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) anomenat Motors per al Segarra-Garrigues, el qual aposta per un nou model d'agricultura intel·ligent i competitiu a través de la innovació aplicada als regadius, la gestió eficient de l'aigua i la transferència de coneixements. Es vol implantar així la producció d'aliments de forma més econòmica, social i ambientalment sostenible.

El projecte està impulsat per l'Ajuntament de Tàrrega, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), l'Associació Rural per al Desenvolupament (ACORD), i la Fundació Mas Badia, especialitzada en estacions experimentals agrícoles.

El PECT per al Segarra-Garrigues també es basa en la cooperació vertical entre agroindústries i explotacions agrícoles. És, per tant, una xarxa 'win-win' d'aliances estratègiques per a la promoció de conreus, en especial el pistatxer, l'olivera, la vinya, la poma de muntanya i el blat de qualitat. L'objectiu és la introducció de conreus amb un alt valor afegit, que resultin més rendibles per a les explotacions agràries. Això pot propiciar a la vegada la incorporació de nous agricultors joves al territori. El projecte suposa a més la millora de la qualitat de vida de la població rural i una major sostenibilitat mediambiental.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats