Lleida
21/34° C (sol)
97% 26 km/hTorra anuncia que el 80 per cent del Solsonès tindrà accés a la fibra òptica aquest agostLes noves obres a la xarxa uniran Solsona i Cardona


Solsona i Cardona estaran, a finals d’agost, connectades per la fibra òptica. Així ho va anunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, que acompanyat del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va visitar aquest dissabte les obres de desplegament de la xarxa, que abastarà una extensió de 39 quilòmetres. Els treballs, que han costat 2 milions d’euros, permetran que el 80 per cent dels habitants del Solsonès disposin d’accés a la xarxa. Cardona i Sant Mateu de Bages se sumaran als 21 pobles del Bages que ja estan connectats, cosa que significa que s’arribarà al 97 per cent dels habitants de la comarca.

Després de la visita, el conseller Puigneró va subratllar la importància que una comarca més pugui tenir accés a la fibra òptica de la Generalitat. “La connectivitat hauria de ser un dret universal i imprescindible per evitar el despoblament a qualsevol lloc de Catalunya”.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Quim Torra, va insistir en el fet que cal una “xarxa de telecomunicacions potent perquè tothom tingui les mateixes possibilitats” i que els catalans “puguin escollir on viure”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats