Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


Tradinsa remodelarà a Puigverd de Lleida 15 trens del metro de Barcelona durant els propers cinc anysTambé es repararà des d'aquesta planta del Segrià tres tramvies accidentats, un d'Edimburg i dos de Friburgo


L’empresa Tradinsa, amb seu a Puigverd de Lleida i propietat del grup basc CAF, fabricant de trens i material ferroviari, ha aconseguit recentment un contracte per remodelar de forma integral un total de 15 trens complerts del metro de Barcelona (cada unitat composada de cinc cotxes), segons va informar ahir a LA MAÑANA el cap d’operacions a Tradinsa, Faust Espinet.

Els treballs començaran aquest any i es perllongaran durant els propers cinc exercicis, tractant-se d’un dels principals contractes que ha signat la companyia lleidatana.

A la planta de Puigverd de Lleida hi treballen actualment un centenar d’operaris, tècnics i enginyers i està especialitzada en tres branques dins del món ferroviari: manteniment d’unitats tant preventiu com d’equips de tren, reparació de convois afectats per accidents i remodelació d’unitats.

Per aquesta planta passen unitats de metro i tramvia de tot el món així com trens convencionals i de mitja i llarga distància de Renfe tant per reparar degut a accidents com per remodelar o per manteniment. 

El grup Tradinsa, amb planta també des de fa un any i mig al polígon industrial El Segre de Lleida, va facturar el 2018 un total de 11 milions d’euros.

Durant aquest any a la planta de Puigverd de Lleida també es repararan tres tramvies danyats per accidents, un procedent d’Edimburg, la capital d’Escòcia, i els altres dos de la població alemanya de Frigurgo.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats