Lleida
-2/9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Un bus recorrerà 6.000 quilòmetres del Pirineu per mostrar la seva realitatL’exposició itinerant del Piribus “Viatge al cor dels Pirineus” està organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus


L’exposició itinerant del Piribus “Viatge al cor dels Pirineus” està organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus i vol apropar la història i la singularitat paisajística, cultural i natural de la serralada.

Esterri d’Àneu acull des del passat dia 31 de juliol i fins l’11 d’agost l’exposició itinerant del Piribus. Es tracta d’un semiremolc que serveix d’escenari itinerant per apropar el patrimoni natural i cultural dels Pirineus a 32 indrets de Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França. Fins ahir ja havien passat pel Piribus a Esterri un total de 670 persones.

L’exposició recorrerà més de 6.000 quilòmetres de la serralada i ja ha passat per la Seu d’Urgell i ho farà en els propers dies i setmanes pel Pont de Suert, Sort i Vielha.

Francesc Ambel, de l’empresa Obaga Activitats, explicava ahir a LA MAÑANA que es tracta d’una exposició “participativa i informativa que dóna una visió generalitzada dels Pirineus”. En aquest sentit, indicà que sota el títol de “Viatge al cor dels Pirineus”, mostra la serralada des de diferents àmbits.

Així, el visitant coneix de primera mà com es va formar geològicament fa milions d’anys la serralada, quins canvis en el paisatge s’han prodüit en les darreres dècades, quins són els sons més habituals. També hi ha una forta aproximació a la natura i a la realitat del Pirineu, al futur de la seva economia, així com un àmbit específic per la fauna i els éssers vius, tant de les espècies autòctones, com les invasores i les reintroduïdes sense entrar en cap debat. En el marc de la mostra també es poden escoltar aportacions d’importants personatges que han marcat la serralada com Mosèn Cinto Verdaguer.

Quan el visitant finalitza el recorregut té l’oportunitat de deixar enregistrat quina ha estat la seva experiència i quina és la seva visió de la serralada.

Foto: Ramon Baylina

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats