Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/hUna avaria deixa Mollerussa i el Palau d’Anglesola sense aiguaEs va trencar la cantonada de la xarxa d’abastament, solucionat al migdia


Una avaria a la canonada principal d’abastament d’aigua de la Mancomunitat de Mollerussa i el Palau d’Anglesola va deixar ahir sense subministrament ambdós municipis, de les cinc del matí fins a les tres de la tarda. 

L’empresa Sorea, que gestiona el servei, rebia els primers avisos a partir de les cinc de la matinada, i es va localitzar l’avaria en el recinte dels dipòsits de la Mancomunitat, que es troben en el camí del Salt del Durant.

Segons l’empresa, es tractava del trencament de la canonada principal de 300 mm, que abasteix els municipis, per la qual cosa ha estat complicat poder resoldre la incidència. Tot i que el trencament s’ha pogut reparar al voltant de les onze del matí, no s’ha pogut dotar de la pressió total a la xarxa, fins a les tres de la tarda. Així i tot en la part baixa de Mollerussa i el Palau d’Anglesola a les sis de la tarda encara no havien recuperat tota la pressió a la xarxa.

Com a conseqüència de l’avaria, establiments de restauració, i perruqueries de Mollerussa han hagut de tancar durant el matí, i a la tarda han començat a recuperar l’activitat de manera progressiva.

Arran d’aquesta incidència, l’alcalde accidental de la capital del Pla d’Urgell, Pere Garrofé, va reconèixer ahir que la xarxa d’abastament de la Mancomunitat de Mollerussa “és molt antiga i que les canonades de fibrociment de 300 mm s’haurien de substituir”. 

subvencions

A partir d’aquí, la Mancomunitat de Mollerussa espera poder trobar línies de subvenció per poder fer front a aquesta obra, segons va explicar l’alcalde accidental Pere Garrofé.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats