Lleida
1 / 7° C (núvols)
97% 26 km/h


Veïns de Baix Pallars temen que la investigació minera al municipi pugui contaminar les aigües de boca d'alguns poblesL'associació Lo Pedrís s'oposa a la concessió del permís a l'empresa Cobalt Rock i demana que el Govern obri un procés informatiu


Veïns de Baix Pallars agrupats en l'associació Lo Pedrís han presentat un seguit d'al·legacions a la sol·licitud de permís d'investigació minera de l'empresa Cobalt Rock al municipi. Montserrat Perelló, de Lo Pedrís, ha explicat que temen que la investigació pugui afectar l'aigua de boca dels pobles de Sellui i Peramea, atès que les canalitzacions passen per la zona d'estudi plantejada.

Perelló ha dit que volen garanties que la font d'aigua salada que brolla a Gerri de la Sal no es veurà afectada, així com tampoc les zones humides del Prat de Comú de Peramea i l'estany de Montcortès. L'entitat demana a l'Ajuntament que convoqui una reunió per informar sobre el seu posicionament i sobre quines actuacions pensa emprendre al respecte, i convida la Direcció General d'Energia i Mines a visitar el territori.

Montserrat Perelló ha explicat que com a associació demanen que abans de qualsevol intervenció que pugui afectar les reserves hidrològiques es faci un estudi dels aqüífers de la zona.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats