Lleida
3/10° C (sol)
97% 26 km/h


24 hores d’art, música i poesia pels 25 anys de GuinovartAgramunt acull des del dia 12 la celebració de l’Espai


L’Espai de la Fundació Guinovart d’Agramunt va acollir des d’ahir al migdia i fins diumenge a la mateixa hora el projecte artístic ‘24 hores sòniques’, una marató d’art, pintura i música per celebrar els 25 anys d’aquest espai artístic. Amb la participació d’artistes locals, com el performer Ramon Guixé o el músic de jazz, Jaume Sanchís, els impulsors d’aquesta marató, el duet format pel músic Marc Egea i el poeta Oriol Sauleda, volen que el públic s’hi sumi espontàniament amb qualsevol disciplina. 

Segons els impulsors, Egea i Sauleda, artísticament anomenats Temps i Espai, la jornada porta per subtítol l’aforisme ‘o pujar-se damunt les espatlles del gegant’, una reflexió que perviu des del segle XII i que al·ludeix a la reivindicació de la cultura dels nostres antecessors per fer front als problemes del present. “Pujant metafòricament a les seves espatlles i a l’aportació del seu coneixement, podrem veure tota la Ribera del Sió i una mica més enllà”, va explicat Egea.

Per la seva banda, l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, va remarcat ahir que l’acció “relliga molt bé” amb el concepte de l’artista amb aquest espai. “Guinovart concebia l’art com una expressió dinàmica”, va afegit. 

Per posar en valor la figura de l’artista agramuntí, l’alcalde va fer un prec a les administracions del país per reivindicar espais com el d’Agramunt, que són fora de l’àrea metropolitana. 

Solé va fer ahir una crida perquè artistes d’arreu se sumin “quan i com vulguin” a aquesta marató.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats