Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Acord entre La Caixa i el Centre Pompidou per presentar sis exposicionsLa mostra ‘Càmera ciutat. Escenes de la modernitat’ estrenarà el projecte


La directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Elisa Durán, i el president del Centre Pompidou, Serge Lasvignes, van presentar avui l’acord de col·laboració entre ambdues institucions per a l’organització de sis exposicions conjuntes des del 2019 fins al 2024.

Aquests sis projectes expositius es concretaran en un total de 19 mostres que es podran contemplar als centres culturals de ”la Caixa” a Madrid, Barcelona, Saragossa, Palma, Girona, Tarragona i Lleida. i està previst que també arribi al CaixaForum València.

Les mostres permetran que es puguin veure al nostre país obres mestres de la col·lecció d’art modern i contemporani més important d’Europa i una de les dues més importants del món, amb més de 120.000 obres que daten des del 1905 fins a l’actualitat. La major part de les peces escollides per a les sis exposicions es podran veure d’aquesta manera per primera vegada a Espanya.

La primera mostra que es podrà veure gràcies a aquest nou acord és Càmera ciutat. Escenes de la modernitat. Programada entre 2019 i 2021, explorarà la fotografia urbana des del principi del segle XX fins a l’actualitat, a partir de les grans icones del gènere. El 2023, un altre dels projectes previstos versarà sobre la fotografia experimental al llarg del segle XX. A partir del 2020, es podrà veure una àmplia retrospectiva dedicada a Jean Prouvé, arquitecte i dissenyador l’empremta del qual perdura encara als nostres dies. Així mateix, la parella formada per Robert i Sonia Delaunay protagonitzarà una altra de les mostres previstes el 2023. El biomorfisme en l’art és el tema escollit per a una altra de les exposicions, amb artistes de la talla de Kandinsky, Calder o Matisse. Finalment, es presentarà un projecte a partir de les col·leccions de disseny del Centre Pompidou dels anys setanta i vuitanta.

Els sis projectes van destinats a un ampli ventall de públics i incorporaran una visió pedagògica per al públic familiar i escolar. El 2018, els centres i les exposicions culturals i científiques de l’Obra Social ”la Caixa” van rebre més de 6,9 milions de visitants.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats