Lleida
8-22° C (sol)
97% 26 km/h


Alemany guanya nou estrelles als Oscar de l’alimentació gourmetL’empresa lleidatana és la que té més productes premiats de l’Estat


Els ‘Great Taste Awards’, els premis internacionals que es lliuren anualment a Londres, van reconèixer l’empresa d’Os de Balaguer Torrons i Mel Alemany amb 9 estrelles i ja en suma 31 des del 2014.

Després d’un tast a cegues a càrrec d’un jurat format per experts gastrònoms d’arreu del món, els considerats Oscar de l’alimentació gourmet van premiar els d’Os de Balaguer amb un total de nou estrelles, valorant la seva tradició artesana i la innovació en la creació de nous productes. Aquestes estan repartides en set productes, el que fa que sigui per segon cop –ja ho va ser el 2017– l’empresa de l’Estat espanyol amb més productes reconeguts.

Ferran Alemany explicava en conèixer la notícia que “estem molt contents, tot això és un indicador de que anem pel bon camí i una bona oportunitat per obrir nous mercats i fer nous clients” i afegia que el que “ens fa més il·lusió és el premi a la mel de romaní, que és la mel originària del Montsec”.

Aquesta Mel de romaní s’ha endut dues estrelles, igual que l’agredolç amb mel de castanyer; els altres cinc productes premiats amb una estrella són: Mel amb pètals de rosa, Ametlles garrapintyades amb mel, Massapà amb pell de taronja, Torró crocant i Crema d’ametlles amb sal.

D’aquesta manera, Torrons i Mel Alemany, que té una llarga història que va començar a finals del segle XIX amb el caramel que feia la Sra. Mundeta, ja suma 31 estrelles després de la primera, aconseguida al 2014, les 5 del 2016, les vuit del 2017 i 2018 i aquestes 9 d’enguany.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats