Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Aragó presenta el recurs al Constitucional contra la paralització del trasllat dels murals de Sixena que hi ha al MNACAl·leguen que la jutgessa d'Osca que ha aturat l'execució provisional no concreta els danys que podrien patir en el seu retorn al Monestir


El govern d'Aragó i l'Ajuntament de Vilanova de Sixena han presentat aquest dimarts al Tribunal Constitucional recursos d'empara contra les resolucions judicials dictades pel jutjat de primera instància número 2 d'Osca que ha paralitzat en dues ocasions el trasllat provisional de les pintures murals de Sixena que hi ha al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

Segons el lletrat que defensa l'ajuntament del municipi aragonès, Jorge Español, és ''inexplicable'' que en la sentència que va ordenar el trasllat de les pintures s'apuntés que aquestes no podrien patir danys si aquest trasllat es portés a terme, i que ara la jutgessa s'agafi al fet d'aturar-lo al·legant precisament que hi podrien haver danys, sense concretar quins. Español també recalca que si les pintures patissin algun tipus de dany, el perjudicat no seria el MNAC sinó les monges ''propietàries que estan d'acord amb l'execució provisional de la sentència i no s'hi oposen''.

El jutjat 2 d'Osca va ordenar al MNAC, en una primera sentència, el juliol de 2016 restituir les pintures murals a la seva ubicació original, la sala capitular del Monestir de Santa Maria de Sixena. Una decisió que el Govern i el museu van qualificar de ''despropòsit''.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats