Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Arcadi Volodos homenatja Ricard Viñes a l’AuditoriEl multipremiat pianista rus arriba a Lleida després d’oferir recitals arreu del món


Arcadi Volodos, el multipremiat pianista rus, homenatjarà el nostrat Ricard Viñes a l’Auditori Municipal Enric Granados. Aquest divendres, 26 d’octubre, a les 20.30 hores, Volodos arriba a Lleida després d’oferir recitals arreu del món combinant un virtuosisme extraordinari amb una profunda i expressiva musicalitat.

75 anys després de la mort de Ricard Viñes, Arcadi Volodos homenatjarà la seva figura oferint al públic la seva tècnic virtuosística, guardonada i reconeguda arreu. El pianista rus actua tant en solitari com amb les orquestres i els directors més eminents del planteta amb un repertori que inclou obres de Schumann, Schubert, Brahms, Beethoven, Liszt, Rakhamàninov o Prokófiev, entre d’altres.

Arcadi Volodos neix a San Petersburg (Rússia) l’any 1972, on inicia els seus estudis musicals de cant i direcció. L’any 1987 comença els seus estudis al Conservatori de San Petersburg i després continua la seva formació al Conservatori de Moscou amb Galina Egiazarova, a París i Madrid. Des del seu debut a Nova York l’any 1996, Volodos ha ofert recitals amb les més importants orquestres i directors de tot el món. Destaquen la Berliner Philharmoniker, l’ Orquestra Filharmònica d’ Israel, la Philharmonia, les Orquestres Filharmòniques de Nova York i Munich, l’Orquestra Real del Concertgebouw, Dresden Staatskapelle, Orchestre de Paris, Leipzig Gewandhausorchester, l’ Orquestra de la Tonhalle de Zúrich i les Orquestres Simfòniques de Boston i Chicago. Ha col·laborat amb importants directors com Myung-Whun Chung, Lorin Maazel, Valery Gergiev, James Levine, Zubin Mehta, Seiji Ozawa, Jukka-Pekka Saraste, Paavo Järvi, entre d’altres.

La interpretació de recitals de piano han estat fonamentals en la trajectòria artística d’Arcadi Volodos. El seu repertori inclou obres importants de: Schubert, Schumann, Brahms, Beethoven, Liszt, Rachmaninoff, Scriabin, Prokofiev i Ravel juntament amb peces menys conegudes de Mompou, Lecuona y Falla.

Volodos actua habitualment en les més prestigioses sales de concerts de les més importants ciutats europees com: Berlín, Viena, Londres, París, Roma Zurich, entre d’altres. L’any 1999 ofereix el seu primer recital al Carnegie Hall de Nova York, publicat per Sony Classical i guardonat amb el premi Gramophone.

Arcadi Volodos ha enregistrat diferents àlbums amb molt bona crítica. Els seus enregistraments inclou reveladores interpretació de sonates de Schubert i peces com a solista de Rachmàninoff. Destaquen també les seves actuacions en viu amb la Berliner Philharmoniker del Tercer concert per a piano de Rachmaninoff, dirigit per Jaume Levine i del Primer concert per a piano de Tchaikovsky, publicat l’any 2007.

El seu album Volodos Play Mompou publicat l’any 2013 i dedicat a les obres del compositor espanyol Federic Mompou, va rebre un premi Gramophone i un Echo-Preis. L’any 2017 Volodos publicaVolodos Play Brahms, on s’inclou tretze peces per a piano de Johannes Brahms i els Op. 117 i 118 i una selecció de l’Op. 76. L’any 2017 Volodos ha rebut els premis Edison i Diapason d’Or.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats