Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Baixa un 4% l’assistència a les sales lleidatanes durant la Festa del CineA Catalunya, en canvi, puja un 24%


La Festa del Cinema ha ofert resultats dispars quant al nombre d’espectadors. Si bé a Espanya i Catalunya ha pujat un 10 i un 24%, a Lleida ha baixat en més de 2.000 persones.

A diferència de la tendència que s’ha observat a les sales espanyoles i catalanes, on l’assistència durant la darrera edició de la Festa del Cinema, celebrada entre el 3 i el 5 de juny, va augmentar un 10 i un 24% respectivament, les xifres a Lleida no van ser tan positives. Segons dades facilitades per la Federación de Cines de España (FECE), l’assistència a la demarcació de Lleida va ser de 18.313 persones, un 4% menys que en l’edició celebrada el maig del 2018, quan van assistir un total de 20.528 espectadors. És a dir entre una edició i l’altra la xifra ha baixat en més de 2.000 persones.

D’altra banda, a la resta de Catalunya la xifra puja un 24% i la participació de 313.958 persones. També s’ha vist un increment d’afluència a les sales espanyoles, amb un augment del 10% i gairebé dos milions d’espectadors. La celebració d’aquesta darrera edició va coincidir amb el desè aniversari de la iniciativa organitzada per la Federación de Distribuidores Cinematográficas (FEDICINE), la Federación de Cines de España (FECE) i el Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA). Des de la seva creació l’any 2009, més de 22 milions de persones han deixat constància de l’èxit d’aquesta festa que vol promoure l’assistència a les sales de cinema com un hàbit social i cultural.

La nova pel·lícula de Disney Aladdin va ser la cinta més vista, seguida de John Wick 3, Rocketman, Pokémon: Detective Pikachu, Lo dejo cuando quiera, Vengadores: Endgame, El hijo o Timadoras compulsivas. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats