Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Balaguer presenta l’any dedicat a Teresa PàmiesAmb motiu del centenari del naixement de l’escriptora


El proper 8 d’octubre farà 100 anys del naixement de l’escriptora, periodista i política balaguerina Teresa Pàmies.

Per aquest motiu, el consistori de la capital de la Noguera ha organitzat una sèrie d’activitats per commemorar aquest centenari que tindran lloc a partir del mes de setembre. La primera de les activitats, començarà amb els actes previs de la Diada, el 10 de setembre. A final del citat mes, el dia 29, s’organitzarà una ruta literària per la ciutat que permetrà fer un repàs dels principals escenaris que apareixen en la seva obra i que acabarà amb una visita a la seva casa natal.

A l’octubre, la Biblioteca Margarida de Montferrat acollirà una exposició sobre la vida i obra de Teresa Pàmies, acompanyada d’una conferència a càrrec d’un especialista en la seva obra.

Els actes tindran el seu punt àlgid el 6 d’octubre al Teatre de Balaguer amb un gran espectacle homenatge a l’escriptora, Teresa Pàmies 1919-2019, dirigit per Enric Arquimbau.

En paral·lel, cal destacar que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha inclòs Teresa Pàmies com una de les personalitats que seran objecte de commemoració per part del Govern aquest 2019.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats