Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


Borràs, en la visita al Museu de Lleida: "S'està treballant per cobrir l'espai buit, que colpeix i recorda el que no hi ha"



L'equipament comença la remodelació de la seva exposició permanent després de la sortida dels béns de Sixena, pendent d'omplir les lleixes on eren els sepulcres


El Museu de Lleida ha presentat aquest divendres la primera fase de remodelació de l'exposició permanent duta a terme com a conseqüència de la sortida de 44 peces procedents del monestir de Sixena el passat 11 de desembre de 2017, quan, en virtut d'una execució provisional de la sentència i sota l'empara del 155, tècnics aragonesos acompanyats de la Guàrdia Civil, van endur-se les obres cap al monestir de Sixena.

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha visitat l'equipament i ha pogut veure en primera persona la remodelació i també les lleixes on estaven les tres caixes sepulcrals de les monges de Sixena, l'únic espai que segueix buit i amb flors al damunt. Ha recordat que existeix una política d'adquisicions i donacions i s'està treballant per cobrir aquest espai buit, que "colpeix". "És una absència que causa dolor i ens recorda el que no hi ha, però el Museu no s'atura", ha dit. Pel que fa a l'altre conflicte obert amb l'Aragó, en què el Bisbat de Barbastre-Montsó reclama 111 peces més, Borràs s'ha mostrat "optimista", com també ho ha fet amb la resta de procediments judicials que segueixen oberts perquè "encara hi ha recursos pendents de resoldre".

"És un dia molt feliç, tornar al Museu i fer-ho com a consellera de Cultura", ha declarat Borràs, que ha felicitat els treballadors del Museu per la remodelació de l'equipament i els ha animat a seguir "amb aquesta bona feina, protegint el patrimoni i exposant-lo al públic", ha dit.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats