Lleida
1/17° C (sol)
97% 26 km/h


'Buñuel en el laberinto de las tortugas' obre el 8è MostrempAvui comencen les projeccions de les seccions Oficial i Infantil/Juvenil


La pel·lícula d'animació de Salvador Simó, escollida el dimecres com una de les tres candidates espanyoles per a la carrera dels Oscar, va ser la primera projecció de la Mostra de Cinema Rural al Pallars.

Abans de la projecció de 'Buñuel en el laberinto de les tortugas', no obstant això, el cinema La Lira de la capital del Pallars Jussà va acollir l'acte d'inauguració d'aquesta vuitena edició –que el consolida com una de les referències dels curtmetratges de temàtica rural– en què el director Jose Bergés va explicar la filosofia d'aquest.

A més, la companyia A Galet va realitzar una acció teatral que va donar pas a la pel·lícula de Salvador Simó, que va presentar el projecte encara en procés de finalització a l'Animac i el va estrenar a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya a Lleida. Ara, és al costat d'Alejandro Amenábar i Pedro Almodóvar, candidat seleccionat per l'Acadèmia Espanyola per als Oscar de Hollywood, sent la primera vegada que els acadèmics espanyols aposten per l'animació per a competir en aquesta categoria, el que indica un canvi de percepció. “Comencem a ser part important en la indústria cinematogràfica espanyola, estem creixent molt i cada vegada estem més presents a nivell internacional”, deia Deneb Sabater, vicepresidenta de l'associació Dones en la Indústria de l'Animació (MIA).

Avui divendres és un dels dies amb més activitat al Mostremp. A les 11.00 hores se celebra la Gincana de Cinema, organitzada per la Casa del Sol Naixent; des de les 17.30 hores es projectaran diversos curts de la secció oficial i els de la secció infantil i juvenil, que compta amb la participació de l'INS Hug Roger III, l'INS La Pobla de Segur, el Col·legi Ma. Immaculada de Tremp i el SES Morelló d'Esterri d'Àneu.

A la nit, a partir de les 21.30 hores, se celebrarà la Festa de Cinema, en col·laboració amb Comerç Associat Tremp, amb diverses activitats per a promocionar el comerç de proximitat. La música de Lo Pardal Roquer i DJ Mountain tancarà la jornada.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats