Lleida
11 / 19° C (pluja)
97% 26 km/h


Cervera arrenca l'any com a Capital de la Cultura Catalana amb l'espectacle 'MEM'



La funció ha comptat amb el president Quim Torra, la consellera Laura Borràs i més de 1700 assistents


Cervera comença l'any com a Capital de la Cultura Catalana amb l'espectacle 'MEM'. El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, han assistit a la funció, que ha comptat amb més de 1.700 persones de públic.

Torra ha remarcat que la cultura s'ha de celebrar, però que també cal "reivindicar-la". 'MEM' és un muntatge de producció pròpia que reflexiona sobre la cultura a partir de les diferents variants d’arts escèniques. L’espectacle d’aquest dissabte ha estat el primer d’una programació ideada per a tots els tipus de públic i que està conformada per prop de 200 accions i més de 260 artistes.

Torra ha arribat a Cervera on, després de signar el Llibre d’honor de l'Ajuntament, ha fet una parada a l’antic edifici on es van reunir les Corts Catalanes el 19 de desembre de 1359 -trobada decisiva per a la creació de la Diputació del General de Catalunya-.

Abans de l'espectacle, el president de la Generalitat ha expressat que cal "reivindicar la cultura" i també celebrar-la. "Com més cultura, menys populismes, més llibertat i més ciutadans crítics", ha assegurat Torra, que ha conclòs afirmant que "aquest és el país que volem".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats