Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Custo Barcelona presenta el seu glamur extravagant a la passarel·la de Nova York"Fem servir formes experimentals que units a la fusió de materials, alguns molt tecnològics i altres molt artesanals, segueixen aquesta imatge contemporània", ha afirmat el modista poc abans de la desfilada.


Custo Barcelona va portar avui a la Setmana de la Moda de Nova York la seva col·lecció "Insta Glam", una proposta tardor hivern amb la qual aposta pel glamur alhora que lluita contra la uniformitat de la indústria a través de peces coloristes en què dominen els metal·litzats i teixits nous.

"Pensem que el mercat s'ha tornat molt comercial i tractem d'aportar glamur amb la nostra genètica de fusió de materials i de colors", va dir a Efe Custo Dalmau, el creatiu darrere d'aquesta marca, que ha portat les seves propostes a la ciutat dels gratacels durant els últims 24 anys.

En els 56 looks que van recórrer la passarel·la del Pier59 Studio de Manhattan, un dels espais oficials de la Setmana de la Moda de Nova York, van destacar els motius geomètrics, els materials metal·litzats i els delicats brodats elaborats amb petits cristalls.

Peces amb què el barceloní vol crear "emoció" entre les dones perquè segueixin omplint el seu armari de roba poc convencional i s'allunyin de les línies més comercials per les quals opten altres modistes i empreses tèxtils.

"Fem servir formes experimentals que units a la fusió de materials, alguns molt tecnològics i altres molt artesanals, segueixen aquesta imatge contemporània", ha afirmat el modista poc abans de la desfilada.

Custo es va servir de la brillantor com a fil conductor de "Insta Glam", en la qual es va poder veure una clara paleta de colors de tardor i hivernals en vestits de línies rectes però baixos asimètrics de llarg Midí o per sobre del genoll.

Per a la nit, el dissenyador es va decantar per vestits amb pronunciats escots en bec tant a l'esquena com al pit i sensuals transparències que deixaven entreveure les corbes de la dona.

Les peces d'abric "oversize" van ser un altre dels elements destacats de la desfilada, ja fos amb voluminosos dissenys Michelin metal·litzats, colorits abrics de pèl o serrells de llana oscil·lants.

Especial atenció van rebre en l'esdeveniment tres nenes que van presentar la versió infantil d'alguns dels dissenys, un dels quals va obrir l'esperada desfilada per al qual es va completar l'aforament disponible.

El modista va voler rebutjar possibles crítiques per la participació d'aquestes petites models, després que el Consell de la Moda de EUA emetés aquest any un comunicat en què va demanar expressament que no es contractessin menors d'edat per als shows.

"No és una contractació de menors d'edat, sinó de nens perquè presentin la línia infantil. Són tres sortides a manera d'anècdota", ha apuntat.

En la col·lecció, que estarà disponible a botigues a Europa i EUA la propera tardor, es van veure també diferents brodats d'animals, com el dinosaure, que es va plasmar amb un delicat treball de petits cristalls.

"El dinosaure és una espècie extingida i tractem que el glamur no s'extingeixi", va explicar Custo Dalmau, que va apuntar que el disseny es va fer a través de la "aplicació de microcristalls que converteixen les peces en una joia" per la seva gran detall i qualitat.

La popular cantant dominicana Natti Natasha, coneguda per les seves èxit en el gènere reguetón, va recórrer diverses vegades la passarel·la per presentar alguns dels colorits i brillants dissenys de Custo Barcelona, ??amb qui va sortir de la mà la salutació final de la desfilada.

L'actriu i cantautora mexicana Alejandra Guzman també es trobava entre les celebritats que van acudir a l'acte, on va poder celebrar a més el seu aniversari.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats