Lleida
17/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Divuit alumnes ja s’han inscrit als primers estudis de cinema a LleidaTenen 3 anys de durada i l’objectiu de formar nous talents en la direcció


Un total de divuit alumnes –la pràctica totalitat de la demarcació de Lleida, excepte un d’ells que prové de Fraga– ja s’han inscrit a la diplomatura en Direcció Cinematogràfica. Aquests estudis, que per primer cop s’ofereixen a Lleida, tenen una durada de tres anys, s’iniciaran el 23 de setembre i es desenvoluparan a les instal·lacions del Magical Lleida amb l’objectiu de formar nous directors i directores en l’àmbit audiovisual. David Casals-Roma (Lleida, 1972), precursor dels estudis, comenta a LA MAÑANA que la xifra d’alumnes és la que havien previst inicialment “al ser el primer any i no tenir un referent per comparar”, i afegeix, que l’objectiu “és arribar com a mínim als 20 alumnes”. És important assenyalar que el curs compta amb 30 places disponibles i que ara mateix en queden lliures dotze.

Pel que respecta al perfil dels estudiants, Roma assenyala que és molt “variat”, amb noies i nois “de 17 i 18 anys que acaben de finalitzar els estudis de batxillerat artístic” i “dos nois de 30 anys que sempre havien volgut estudiar cinema però que no van poder marxar fora i ara compleixen el seu somni”. L’escriptor i guionista compleix així un dels seus desitjos: portar a la seva terra, a Lleida, uns estudis que ell va haver de cursar a l’estranger, com tants d’altres.

A banda de la diplomatura en Direcció Cinematogràfica, l’ECCIT proposa tallers intensius i cursos monogràfics d’escriptura de guions, direcció d’actors i documentals. En aquest sentit, el passat mes de juliol es va impartir un taller d’escriptura de guions de ficció amb participants de Barcelona, Tarragona, Huesca i Lleida.

Els estudis comptaran amb una quinzena de professors de diferents disciplines i una nòmina de cineastes de renom per a les classes magistrals. Noms com Jaume Balagueró, Carla Simón, Alba Sotorra o Lluís Quílez seran els millors mestres per als alumnes. El preu de la matrícula del curs és de 4.900 euros i les inscripcions es poden formalitzar a través del web www.eccit.es.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats