Lleida
-1 / 8° C (sol)
97% 26 km/h


Edicions 62 celebra els 50 anys de 'Les dones i els dies' de Gabriel Ferrater amb una edició críticaInclou els 114 poemes de l'obra original, documentació, així com 17 poemes que l'autor va descartar amb sis d'inèdits


'Les dones i els dies' (Edicions 62) del poeta Gabriel Ferrater (Reus, 1922 – Sant Cugat, 1972) es va publicar l'any 1968 com una edició corregida dels tres llibres anteriors de Ferrater: 'Da nuces pueris' (1960), 'Menja’t una cama' (1962) i 'Teoria dels cossos' (1966). 50 anys després, Edicions 62 publica una edició crítica de l'editor i poeta Jordi Cornudella que permet resseguir la història dels 114 poemes que componen 'Les dones i els dies', així com llegir quatre poemes que els suplementen, conèixer els 17 poemes que Ferrater va descartar, incloent-ne sis d'inèdits fins ara, i descobrir alguns altres versos que va escriure.

Cornudella ha considerat que tots els lectors de poesia es devien aquesta edició de 'Les dones i els dies', que és "un llibre importantíssim en la història de la poesia catalana contemporània".

El volum 'Les dones i els dies' és una obra que recull tota la producció poètica de Gabriel Ferrater que "és molt curta perquè va viure 50 anys, dels quals només cinc" els va dedicar a fer aquesta obra. Tot i això, Cornudella ha recalcat l'impacte "fortíssim" que va tenir el llibre.

Segons l'editor, quan van començar a veure la llum els poemes de Ferrater la sensació de "novetat va ser molt grossa". Per una banda, ha explicat, pel to del poeta. La seva poesia va cridar l'atenció pel seu to oracional o de conversa en un moment en el qual la poesia "estava avesada a un llenguatge poètic molt característicament poètic". Per altra banda, va destacar pels temes que "tractava que no són d'especulació de branca simbolista ni temes de grandiloqüència de cap mena, sinó fets de la vida d'una persona corrent i del seu temps".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats