Lleida
7/16° C (sol)
97% 26 km/h


El 30è Premi Josep Lladonosa d’Història Local coneixerà el guanyador aquest diumengeL’Ajuntament d’Alguaire celebra una gala amenitzada amb un recital a càrrec dels nens de l’escola de música del municipi


L’Ajuntament d’Alguaire acollirà aquest diumenge (12.00 hores) l’acte de lliurament del 30è Premi Josep Lladonosa d’Història Local dels Països Catalans. Cal recordar que el llibre guanyador és el que regala ‘La Mañana’ als seus lectors el dia de Sant Jordi.

Enguany, s’han presentat al premi dos treballs: un d’història moderna relacionat amb les Terres de Lleida i un altre sobre història contemporània. Manel Lladonosa, professor emèrit de la UdL i president del Patronat Josep Lladonosa i Pujol, explica a LA MAÑANA que “els darrers anys ens movem de forma habitual entre els tres i quatre treballs”. Per a Lladonosa, aquesta xifra respon al fet d’haver substituït les tesines per treballs de grau, el que ha provocat que “hagin disminuït les recerques d’història local”. 

Tot i això, es mostra convençut de la perdurabilitat del premi. I és que enguany, a més, celebra el seu trentè aniversari, consolidant-se així com un dels premis “referents” a Ponent. “S’han tractat temes molt diversos, com la pagesia, la política o la cultura, i s’ha donat veu a molts territoris lleidatans”, destaca Lladonosa, que afegeix que el guardó ha permès “enriquir el fons de la biblioteca amb documents i llibres d’història local molt interessants”. Cal recordar que el llibre guanyador és el que regala LA MAÑANA als lectors per Sant Jordi.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats