Lleida
8 / 26° C (sol)
97% 26 km/h


El bisbat de Barbastre demana que el bisbe de Lleida declari en el judici per la propietat dels 111 béns de la FranjaLa vista prèvia per la demanda civil contra el Museu i el Bisbat de Lleida té lloc aquest dijous


El bisbat de Barbastre-Montsó ha demanat que el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, declari en el judici per decidir la propietat de les 111 obres d'art de la Franja que es troben al Museu de Lleida. És una de les peticions que la part aragonesa ha fet en la vista prèvia feta a porta tancada aquest dijous al jutjat d'instrucció 1 de Barbastre. El Consorci del Museu de Lleida no ha fet públiques encara les seves peticions. L'advocat del bisbat de Barbastre-Montsó, Joaquín Guerrero, lamenta que s'hagi arribat a un procediment civil quan es podria haver solucionat el litigi "en el sí de l'església a què pertanyen els dos bisbats".

El Bisbat de Barbastre-Montsó va interposar el 13 de febrer una demanda civil contra el Bisbat de Lleida i el Consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal per exigir a la Generalitat i al mateix bisbat que lliurin els 111 béns artístics. Són peces originàries de parròquies de la Franja de Ponent, que fins al 1995 havien format part de la Diòcesi de Lleida, fins que aquesta es va dividir. La denúncia es va fer després que el 31 d'octubre de 2017 no s'arribés a cap acord en un acte de conciliació celebrat al jutjat de Lleida i al qual no va assistir cap representant del consorci. Abans d'havia intentat resoldre el conflicte per la via eclesiàstica però la part lleidatana no ha fet cas les tres resolucions vaticanes que donen la raó a l'Aragó.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats