Lleida
10 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Festival Internacional de Música de Cervera tanca una 38a edició "històrica", amb plena ocupacióEl Curs de Música ha acollit més de 200 alumnes i la 25a Fira de Lutiers bat rècords amb setze tallers i una trentena d'artistes


La Càtedra Cervera Emili Pujol de Cervera ha viscut una 38a edició "històrica", segons l'organització, marcada per l'èxit de públic, que ha omplert els catorze concerts programats entre el Festival i el Vila Closa. Segons els organitzadors, la majoria dels concerts que s'han programat han superat el 100% de l'ocupació, i en molts casos, s'han hagut d'afegir cadires per atendre la demanda imprevista ja que molts concerts han superat els 600 espectadors. El concert inaugural, a càrrec de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida va ser el més multitudinari, amb l'assistència de més de 800 persones. A més, el Curs de Música ha acollit més de 200 alumnes i la 25a edició de la Fira de Lutiers ha batut rècords amb setze tallers i més d'una trentena d'artistes, consolidant-se com la més important del sud d'Europa. També s'ha exposat un violoncel Giovanni Grancino creat l'any 1694.

Aquest dissabte, a les 22h, tindrà lloc el darrer concert del Festival a càrrec dels alumnes del Curs de Música, que seran els protagonistes absoluts d'aquesta última jornada. Tant l'Orquestra Jove com l'Orquestra del Curs, estaran dirigides per Manel Valdivieso i interpretaran obres de H.Purcell, I. Txaikowsky, A.Copland i E. Grieg. Per la seva banda, el Vila Closa programa una última sessió amb un concert de corda i vent a la Casa Museu Duran i Sanpere dirigit per Estefania Balcells i Jaume Cortadellas.

 

Més de 200 alumnes de diferents països es formen durant una setmana a Cervera

Un dels altres apartats de la Càtedra que ha tornat a registrar unes bones xifres és el Curs de Música que ha rebut més de 200 alumnes arribats des de diversos punts de Catalunya, de la resta de l'Estat i de països com Holanda, Itàlia, França o Alemanya, interessats en el mestratge de tretze instruments de corda, vent, piano, música de cambra, banda i orquestra simfònica. El Curs ha comptat amb 28 professors d'alt nivell de diverses procedències i enguany s'ha incorporat la banda com a nova formació instrumental. En l'equip de professors s'han afegit Gisella Curtolo, Ludmila Railean, al violí, i Erica Wise, al violoncel i Dani Garcia i Albert Gimenez, al piano.

Una primera enquesta ràpida de valoració certifica la satisfacció general dels alumnes, la majoria dels quals ja es mostren disposats a repetir l'experiència formativa en els propers anys. Del total, 35 estudiants s'han pogut inscriure's al Curs gràcies a les ajudes que ha concedit l'Obra Social de La Caixa.

 

Més de 16 tallers omplen els passadissos de la Universitat de Cervera durant la Fira de Lutiers

Un altre dels grans eixos de la Càtedra és la Fira de Lutiers que enguany ha arribat a la seva quinzena edició acollint més lutiers que mai: 16 tallers i més de 30 artistes (l'any passat en van ser 15 i uns 25 artistes). Com a novetat, han assistit tres lutiers de vent, amb la incorporació del taller Rigoutat de París i el lutier de vent metall Tamir Akta Galileo Dolce, des d'Israel.

 

La Càtedra Emili Pujol es prepara per la Capitalitat Cultural de Cervera

Cervera serà l'any que ve Capital de la Cultura Catalana i la Càtedra Emili Pujol en serà una de les protagonistes. En aquest sentit, l'organització ja està preparant diversos actes especials per celebrar-ho.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats