Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


El filòleg Josep Ballester guanya el 35è Premi d'assaig Josep Vallverdú amb 'Atles d'aigua i pedra'Amadeu Vidal obté el 23è Màrius Torres de poesia per 'Emboscada'


El filòleg Josep Ballester (Alzira, 1961) ha guanyat el 35è Premi d'assaig Josep Vallverdú amb 'Atles d'aigua i pedra', "un llibre d'assaig de viatges que busca la vessant més literària", tal ha manifestat el propi autor. El jurat ha valorat "l'originalitat creativa, el treball de llengua i la defensa de la figura del viatger sense Google Maps". Per la seva banda, Amadeu Vidal (Barcelona, 1973) ha estat distingit amb el 23è premi de poesia Màrius Torres amb 'Emboscada'. El jurat ha escollit els guanyadors d'entre els 18 originals presentats al Josep Vallverdú, i els 39 que optaven al Màrius Torres. Els Premis Literaris Lleida, convocats per l'Ajuntament de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs, es lliuraran aquest vespre en la gala que se celebrarà a l'Auditori Municipal Enric Granados.

Aquest migdia s'ha fet públic el veredicte del jurat dels Premis Literaris Lleida 2018. El 35è Premi d'assaig Josep Vallverdú ha anat a parar al filòleg Josep Ballester per 'Atles d'aigua i pedra'. L'autor valencià, que ha qualificat d'"honor"el fet d'haver estat distingit amb el guardó que porta el nom de Vallverdú, ha definit l'obra guanyadora de "llibre d'assaig de viatges que busca la vessant més literària" en el què parla "de diferents espais i realitats, alguns reals, altres inexistents i d'altres inspirats en el món literari, però vistos amb lentitud". Ballester ha explicat que amb aquest llibre ha intentat mirar el paisatge des de la ficció i, a la vegada, des d'uns ulls infantils però també irònics i maliciosos de l'espai", perquè "l'espai és fonamental com el temps en la literatura ja que ambdós determinen la realitat".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats