Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


El III Festival Literari de Terror Torrebesses Tremola, pel 24 i 25 de novembreEnguany estarà dedicat al 200 aniversari de la publicació de ‘Frankenstein, o el modern Prometeu’, de Mary Shelley.


El Festival mantindrà l’essència de la idea inicial: 4 escriptors es tancaran durant 24 hores al Castell-Palau de Torrebesses per tal d’inspirar-se i escriure, després, sengles relats de terror que seran publicats el 2019 sota el títol Contes de terror 3. Fruit de les dues anteriors edicions Apostroph va publicar els reculls Contes de terror 1 i 2 el 2017 i 2018, respectivament.

Enguany, els escriptors que accepten el repte són els següents:

- Alexandra Cuadrat

- Andrea Jofre

- Adrià Pujol

- Pep Prieto

 

Alexandra Cuadrat (Alcoletge, 1968)

Escriptora, advocada i editora, és autora de tres novel•les de misteri, Memòria d’un crim, Asesinato en el archivo i La casa d’escorpí. També ha escrit de forma col•lectiva l’anecdotari polític De bon rotllo!, la guia turística El Quixot en terres de parla catalana, la novel•la Mishmash, el guió cinematogràfic Orígens i relats diversos publicats en antologies. Sovint publica reportatges de temàtica turística o de misteri a la revista Lectura, del Diari Segre. Va ser cofundadora de l’Editorial Apostroph. Parla de cultura en una secció del programa de ràdio “Aquí a l’Oest”, que s’emet a diferents emissores de Lleida.

 

Andrea Jofre (Barcelona, 1983)

Il•lustradora i violinista de formació, és professora de violí i orquestra de cambra al Centre d'Ensenyament Musical de Barcelona. Paral•lelament, ha participat al programa "Una mà de contes" i ha impartit tallers de creació literària amb infants en el marc del Flic Festival i amb alumnes de secundària. Premi Núvol de contes 2015 per "La final". Ha col•laborat al magazín cultural Catorze.cat des de la seva creació i actualment n'és redactora.

 

Pep Prieto (Girona, 1976)

Pep Prieto és un escriptor i crític de cinema català. Col•laborador habitual del Museu del Cinema de Girona, on coordina un cicle de cinefòrums i imparteix cursos de crítica, escriu regularment al Diari de Girona. Parla de sèries de televisió a «El Món a RAC1» i al programa «Àrtic», de Barcelona Televisió. És autor de les novel•les La disfressa de l’indigent (finalista del premi Just Manuel Casero), Mala premsa, La teoria de l’imbècil i Els Llunàtics, i del llibre de contes Castells Humans. Apostroph reeditarà la seva novel•la Teoria de l’imbècil ben aviat.

 

Adrià Pujol i Cruells (Begur, 1974)

Adrià Pujol Cruells és antropòleg i escriptor. Actualment s’encarrega de la museografia del Museu d'Etnologia de Barcelona, tasca que compagina amb la docència. Escriu en diversos mitjans i ha traduït obres de Claude Lévi?Strauss, Louis Calaferte i Georges Perec. D’aquest últim ha traduït per a L’Avenç (2017) la novel•la La disparition, amb el títol de L’Eclipsi, el monument lingüístic amb la trava de no usar la lletra A en les més de 70.000 paraules del text. Del 2017 és també La carpeta és blava (laBreu, 2017). El 2016 va ser l’escriptor convidat a L’Avenç amb els seus relats mensuals “Els barcelonins”, editat després en forma de llibre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats