Lleida
15/28° C (sol)
97% 26 km/h


El maig fester de Lleida ''continua en peu''Hi ha preocupació, però asseguren que no volen “llençar la tovallola”


El mes de maig és sens dubte un dels més moguts a la ciutat, amb esdeveniments de referència com la Fira de Titelles, l’Aplec del Caragol, els Moros i Cristians, la Feria d’Abril i les Festes de Maig. En aquests moments, la gran majoria mantenen en peu les seves dates, tot i que reconeixen estar preocupats amb la situació generada per la crisi sanitària. Des de la Fira de Titelles, que se celebra de l’1 al 3 de maig, expliquen que “no llencem la tovallola”.

Des de l’organització asseguren que són conscients de la “situació d’emergència que estem vivint” i saben que tenen poc marge de maniobra per prendre una decisió. “Estem en contacte directe amb les companyies i estem expectants per veure com evolucionen els esdeveniments”, apunten. Del 8 a l’11 de maig, si no ho impedeix el virus, s’ha de celebrar la Festa Major de Lleida, que té un dels seus al·licients en el concert que ha d’oferir Estopa el primer dia de festes. 

El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, apunta que “esperem ordres directes del govern per saber si finalment tindrem Festa Major o no”. En aquest sentit, Amor ja ha plantejat als artistes un possible ajornament de les dates sempre i quan l’estat d’alarma es perllongui. No obstant això, el regidor es mostra optimista i confia en el fet de no haver d’alterar el calendari.

La Festa de Moros i Cristians, per la seva banda, també s’ha vist perjudicada pel covid-19. L’entitat festera ha suspès totes les activitats del 25è aniversari, tot i que a hores d’ara expliquen que la festa es manté en peu. “Des de la junta estem a l’expectativa. Si després d’aquests 15 dies, l’estat d’alarma s’acaba, la festa es podria fer amb tranquil·litat”, afirmen. Moros i Cristians té prevista la celebració el 16 i 17 de maig.

Des de la Fecoll afirmen que continuen endavant amb els preparatius de l’Aplec. “S’ha donat la consigna a les colles que es preparin com si poguéssim fer la festa”, explica el president de la Fecoll, Ferran Perdrix. “Hi ha molta gent implicada i la nostra intenció és celebrar l’edició aquest any; l’altra cosa és saber quan es podrà fer i en quines condicions. La premissa és tenir-ho tot a punt per si pot fer-se el 22 de maig. Queden nou setmanes i el marge és prou ample”, recalca Perdrix.

La Feria de Abril, que havia de celebrar-se del 30 a l’1 de maig, és l’única que s’ha cancel·lat i ja busca una nova data. “Plantejarem fer un esdeveniment més petit si el calendari firal ho permet”, apunten des de l’organització.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats