Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Ministeri de Cultura nega a l'advocat de la Generalitat la defensa de l'exconseller Vila en la causa de SixenaLa fiscalia d'Osca s'acull a la demanda de prendre declaració a Brussel·les al conseller de Cultura destituït pel 155


El Ministeri de Cultura ha ordenat a l'advocat de la Generalitat que renunciï a la defensa de l'exconseller de Cultura, Santi Vila, en la causa del litigi de les obres d'art de Sixena. Vila està citat a declarar el proper 25 d'abril als jutjats d'Osca, juntament amb el conseller de Cultura destituït pel 155, Lluís Puig, acusats de delictes de desobediència i prevaricació per no haver lliurat les 44 obres que hi havia al Museu de Lleida i que finalment van ser traslladades per ordre judicial amb la intervenció de la Guàrdia Civil el passat 11 de desembre.

Respecte a la situació de Lluís Puig, la fiscalia d'Osca s'ha adherit a la reclamació de l'advocat de Vilanova de Sixena, Jorge Español, per tal que se li prengui declaració a Brussel·les davant la ''més que provable possibilitat que no es presenti'' a la citació de la setmana que ve.

Tant Vila com Puig estan citats a declarar al jutjat d'instrucció número 3 d'Osca acusats de delictes de desobediència a l'autoritat i prevaricació. Vila havia sol·licitat l'assistència de la defensa en el lletrat de la Generalitat perquè compareix per donar explicacions pel seu càrrec a la conselleria de Cultura. El Ministeri de Cultura, que en vigor del 155 actua com a Departament de Cultura, ha ordenat al lletrat que renunciï a la defensa de Vila. per la qual cosa l'exconseller haurà de cercar un advocat particular.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats