Lleida
11-24° C (pluja)
97% 26 km/h


El Museu de Solsona edita un catàleg sobre la indumentària litúrgica dels darrers 400 anysEl llibre es basa en la mostra que es pot veure a la sala d'exposicions fins al 3 de març


El Museu de Solsona ha editat un catàleg que recopila la indumentària que litúrgica que s'ha fet servir al llarg de quatre segles a l'església de Solsona. Coincidint amb els darrers dies de la mostra 'Alba' a les instal·lacions i on es pot veure el material exposat, el Museu ha volgut immortalitzar aquests teixits que custodien en forma de llibre.

La consellera Laura Borràs, que ha assistit a la presentació del catàleg, ha remarcat la "riquesa" de la mostra i, alhora, la seva "fragilitat". Entre les peces exposades hi ha els guants episcopals de Ponç de Vilaró, paborde de Solsona i bisbe de Vic del segle XIV, o una casulla amb rics brodats del segle XVI.

El catàleg permet "deixar constància", ha dit Borràs, d'un dels tresors més importants que custodia el museu solsoní. "És molt interessant per un museu poder exhibir allò que habitualment no s'exposa", ha assegurat Borràs, tot insistint en el fet que la mostra permet veure "objectes molt desconeguts", alguns dels quals "avui en dia encara s'utilitzen".

La mostra, ha explicat la comissària Cristina Sanjust, recull indumentàries i teixits de l'església des del 1593, any que es convertí en el bisbat de Solsona. Se subdivideix en dues sales. Una de dedicada a la celebració de la missa i altres ritus on, entre altres, es poden veure els guants episcopals de Ponç de Vilaró, paborde de Solsona i bisbe de Vic, del segle XIV i que han estat restaurats; o una casulla amb rics brodats del segle XVI.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats