Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Pati de les Comèdies podria concentrar les parades del Dia del Llibre i la Rosa el 23 de juliolLlibreries i editorials ho troben un lloc adient, mentre que les floristeries volen mantenir les parades davant de les botigues


Un dels llocs més emblemàtics de l’Eix comercial podria acollir aquesta celebració, que estarà adreçada als professionals del llibre i la rosa, sense la participació d’entitats o associacions.

El president del Gremi de Llibreters de Lleida, Jordi Caselles, diu que “potser és el lloc més adient”, ja que “un dels grans problemes que tenim és la calor”, un fet que, diu Eulàlia Pagès, fa que sigui millor celebrar-ho conjuntament, “no serà un dia per passejos”, i que sigui adequat un lloc “amb una mica d’ombra, que no necessiti gaires desplaçaments i que tingui ambient”.

D’altra banda, la previsió és que no només hi hagi parades de llibres, sinó que es pugui celebrar diverses activitats com signatures d’autors, tot i que és complicat planificar-les perquè les mesures poden anar canviant i s’han d’evitar les aglomeracions.

Però no tothom està d’acord en l’emplaçament; la presidenta del Gremi de Floristes de Lleida, Anna Maria Balañà, explica que “nosaltres no volem anar allà i estarem a les botigues”. La principal raó, explica, és que “farà moltíssima calor, no podem anar allà amb les flors perquè es fan malbé i no podrem oferir al client la qualitat que mereix, és inviable”.

RETORN A LA NORMALITAT

Des del final del confinament i la reobertura dels establiments, són potser les llibreries les que s’estan recuperant a millor ritme. “A poc a poc es va normalitzant i el funcionament de la llibreria ha tornat gairebé a la normalitat”, diu Caselles, més enllà de les noves mesures de seguretat que s’han hagut d’implantar i que en llocs d’aquest sector “no donen problemes”.

Eulàlia Pagès diu que “encara hi ha desconfiança entre les persones, igual que passa a les empreses” i afegeix que “tot té un procés lent; anem agafant el ritme però a poc a poc, amb peus de plom”, però “sí que vas veient que la gent té ganes i els autors, moltíssimes”. I espera que amb campanyes com Tot comença en una llibreria, de la Generalitat, pugui engrescar-se al públic.

Més pessimista és Anna Maria Balañà, que diu que “la tornada és molt fluixa” i considera “que això no tornarà més al nivell que hi havia abans, la crisi està afectant molt i va lamentar que molts establiments, “sobretot els que estan de lloguer”, ho tenen molt complicat per aguantar. Això sí, els tres confien que aquest 23 de juliol pugui servir per revitalitzar uns sectors durament castigats, tot i que evidentment no podrà substituir la pèrdua de Sant Jordi.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats