Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/h


El pintor Enric Marco torna a Lleida amb una antologia que recull tota la seva obraL’artista anuncia que vol muntar una escola per a nens que estiguin interessats en la pintura


El restaurant Ducal, situat a l’avinguda Prat de la Riba, acull fins al pròxim 5 d’octubre una exposició que repassa la trajectòria de l’artista lleidatà Enric Marco a través d’una sèrie de quadres de gran format.

“Sempre m’he sentit molt valorat i estimat a Lleida i tenia moltes ganes de tornar a casa per mostrar els meus quadres i la meva evolució com a artista” explica a LA MAÑANA el pintor Enric Marco, que fins al pròxim 5 d’octubre exposa al restaurant Ducal una antologia de la seva obra formada per 12 quadres de gran format i d’estils “impressionista, surrealista i realista”. L’exposició conté material que l’artista ha pintat al llarg de la seva trajectòria, des dels 5 anys quan es va començar a enamorar de la pintura fins als 56 que té ara.

Tot i que Marco és un artista consagrat– ha realitzat una quarantena d’exposicions a ciutats de tot el món com Londres, Tòquio, Milà, París o Barcelona–, l’any 2008, va decidir sortir de la seva zona de confort i va marxar als Estats Units amb la idea de continuar evolucionant com artista i viure noves experiències en un entorn i cultura molt diferents dels que havia experimentat fins al moment. Tot i gaudir d’un gran reconeixement a territori estatunidenc, el lleidatà diu amb sinceritat que tenia ganes de tornar i que la família ha jugat un paper molt important. El seu retorn a la capital del Segrià no se centrarà només en la seva faceta plàstica. 

“Vull muntar una escola per a nens que vulguin començar a pintar. La meva intenció és dedicar-me de ple a l’ensenyança i deixar al marge la pintura”, anuncia. I és que Marco no amaga la seva passió per la pedagogia, una disciplina que “sempre m’ha agradat i que m’ha animat a voler obrir l’escola”. 

Una vegada finalitzi la seva exposició a Lleida, Marco avança que la propera ciutat on exposarà serà a València, concretament a la Normal Gallery el pròxim mes de novembre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats