Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El polifacètic artista Josep Ripoll exposa 'Objectes pertorbadors' a la galeria Espai CavallersLa mostra reflexiona sobre la seva personal manera de veure el món


La galeria Espai Cavallers inaugura demà divendres, a partir de les 20.00 hores, una exposició individual de l’artista lleidatà que es podrà visitar fins al proper 5 d’agost.

Josep Ripoll, artista nascut a Lleida que ha impulsat nombroses iniciatives culturals i artístiques al llarg de la seva dilatada carrera, explica les línies mestres de l’exposició. “Seguint la meva constant en l’objecte, més o menys trobat, Objectes Pertorbadors és una reflexió sobre una de les maneres que tinc de mirar i veure el món, que no són úniques; on l’atzar i l’aspecte lúdic, com sempre, són molt importants. A vegades, l’objecte dóna la idea; d’altres, la idea cerca l’objecte; n’ hi han que surten sols, amb el temps, poc a poc, sense pressa i uns altres no es faran mai”. D’aquesta manera, considera que Objectes Pertorbadors “és un exercici conceptual de concentració en un tema (el món) amb la fi de desenvolupar-lo fins on sigui possible. Des del meu punt de vista, obra menor, però un ‘divertimento’ personal, una mica sarcàstic, que va començar amb el primer ‘Cacamundi’ ja fa uns quants anys. Així, doncs, el temps que va passant i tot el va succeint han fet possible l’ampliació de l’obra, que de fet, quasi-bé s’ha anat fent sola. Aquests ‘objectes’ són com acudits amb ‘sorna’, que quan t’hi capbusses t’obliguen a pensar, profunditzar en el tema i la manera de com representar físicament les idees que van sorgint; amb poca cosa mirar de dir molt, o dir molt amb poca cosa: menos es más”.

L’artista afegeix que “és la meva manera de protestar, denunciar, i riure-me’n d’algunes situacions i inputs que et van arribant. Tot això em permet fer sempre el que em sembla i quan em sembla, sense seguir cap línia, pauta o ‘ismes’”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats