Lleida
5/15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El trompetista Valery Ponomarev, estrella avui del 26è Jazz TardorEl music rus retrà un homenatge al bateria estatunidenc Art Blakey


Valery Ponomarev, considerat com un dels més grans músics de jazz europeus de la història,, arriba a avui al Cafè del Teatre (22.30 hores) en el marc del Festival de Jazz de Lleida, que celebra la seva 26a edició fins el proper 29 de novembre.

El trompetista, que ha gravat amb figures històriques com Joe Henderson, Junior Cook o Charles McPherson i va treballar com a membre estable dels Jazz Messengers d’Art Blakey, una de les formacions referents en la música afroamericana. Valery Ponomarev resideix des de fa dècades a Nova York i ha protagonitzat documentals i diversos programes de televisió, a més de triomfar a sobre dels escenaris arreu del món.

Precisament, en l’actuació d’avui a Lleida Valery Ponomarev retrà un homenatge a Art Blakey & The Jazz Messengers, en un concert en què estarà acompanyat per Toni Solà (saxo tenor), Lulís Capdevila (piano), Ignasi González (contrabaix) i Joris Dudli (bateria).

víctor bocanegra 

El Jazz Tardor proposa una doble cita per diumenge al Cafè del Teatre. A les 12.00 hores, la banda Capitán Corchea ofereix una matinal familiar el concert Blues for children, recomanat per a nenes i nens a partir de 4 anys.

A la tarda (20.00 hores), el cantautor Víctor Bocanegra –alter ego del poeta i traductor Víctor Obiols– oferirà un repertori de títols clàssics del jazz traduïts al català per ell mateix. Víctor estarà acompanyat per Iannis Obiols (piano), Horacio Fumero (contrabaix) i David Xirgu (bateria). 

Una Jam session amb Joana Cebolla (trombó i veu), Irene Garcés (guitarra), Pol Alonso (bateria), Pere Miró (saxo) i Xavi Castelló (contrabaix), la formació de jazz-funk de Nova Orleans Naughty Professor i Javier Juanco Quartet & Patricia McGill són les propostes del proper cap de setmana.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats