Lleida
21/34° C (sol)
97% 26 km/h


Els diorames bíblics s'exhibiran en la festivitat de Sant JaumeEl muntatge del Calvari es manté en la Capella del Peu del Romeu


Els pessebristes han decidit traslladar a la festivitat de Sant Jaume l'exposició de diorames bíblics si bé mantenen com a tradició la col·locació del muntatge del Calvari en el Peu del Romeu.

L'emergència sanitària ha obligat a l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes a ajornar fins a juliol l'exposició de diorames bíblics de Martha Pérez i Emili Tordera, la inauguració dels quals estava prevista per a aquesta Setmana Santa.

Els pessebristes lleidatans tenien també programada la presentació dels tres últims diorames realitzats pel mestre pesebrista Emili Tordera, amb les escenes de la 'Primera caiguda de Jesús portant la creu', 'La trobada de Maria amb el seu fill Jesús ressuscitat' i l'escena de 'Jesús com a Bon Pastor'. Amb aquestes noves incorporacions l'autor completa l'original conjunt de 42 diorames bíblics que reprodueixen artísticament i plàsticament, a més de cronològicament, els principals passatges evangèlics de la vida de Jesús.

Malgrat tot, l'agrupació ha decidit col·locar el Calvari a la capella, un costum que s'ha convertit en tradició en els últims anys. D'aquesta manera, els pessebristes han instal·lat el Calvari damunt de l'altar de la capella, format per un conjunt de figures artesanals des dels anys setanta del segle XX, de bona talla, fetes amb fang i pintats a mà.

El conjunt representa el moment de la Crucifixió de Jesús, amb els dos lladres a cada costat. Als peus de la creu estan les figures de fang de les tres Maries, amb Sant Joan i els soldats romans que crucifiquen a Jesús.

El president de l'entitat, Jordi Curcó, ha manifestat que la col·locació del Calvari respon a la voluntat compartida per tots els pessebristes: "Sabem que molt poques persones podran veure-la en la capella pel confinament, però s'ha pensat que continuar amb aquesta tradició és fer-nos presents i solidaris. Els lleidatans saben que el Calvari està en el Peu del Romeu, com un símbol d'esperança".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats